Thursday, April 12, 2012

Toome värvid kevadesse

Viimasest blogist on mõõdunud rohkem kui kuu. Kool ja töö on röövinud kogu vaba aja ning fotokas jäi nii mõnekski nädalaks tolmu koguma. Siiski on päevi kui lihtsalt tuleb midagi tavapäratut teha. Toob kohe hea tunde sisse, kui lihtsalt loobud mõne tähtsa asja tegemisest ning võtad aja iseendale. Hetkeks on lihavõtte pühadest möödas juba peaaegu terve nädal ja seegi kord on olnud kiire ja lihtsalt pole jõudnud enda blogi täiendada. Hetkelgi peaks tegelikult õppima, aga ega ma ka kõike üksinda ei jõua teha.
Lihavõtte pühade ettevalmistus algas nädal enne pühade saabumist kui tuli Tartus olevatelt sõbrannadelt sukki küsida munade värvimiseks. Esimene reaktioon oli kõigil, et kas ma olen puhta ära pööranud, et suvaliselt katkisi sukki küsin. Kui ära seletasin miks mul neid vaja on, siis nii mõnegi kiitis seda plaani. Siinkohal pean tänama Piiat kellelt ma soovitud sukad ka sain.
Reede hommikul säästumarketisse minnes ei lasknud turvamees mind ennem poodi kui panin seljakoti leti peale ja läksin ilma seljakotita poodi. Poest ostsid mõned sibulad ja koti täie sibulakoori (huvitav mis müüa küll selle peale mõtles või, siis see hüpperaktiivne turvamees) ning purgitäie peeti. Koju jõudes lõikasin sukkadel sääred maha ja toppisin munad vaheldumisi peedi või sibulakoortega sukkade sisse. Ülemisel pildil munad peetidega ja alumisel munad sibulakoortega
F-stop: f /7.1. Exposure time: 1/50 sec. ISO-speed: ISO-100. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3

F-stop: f /7.1. Exposure time: 1/25 sec. ISO-speed: ISO-100. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3

Nüüd ei jäänud muud üle kui munad keema panna. Seoses, et pole varem ise peediga mune värvinud ei kujutanud väga ette kas punane värv üldse sellise meetodiga munale jääb. Peediga munad panin keema veega pooleks peedi mahla sisse. Tulemus ei olnud soovitule mitte lähedalegi. Aga loobuda ka ei kavatsenud. panin munad väikese kausi sisse, valasin peale järgi oleva peedimahla ja laotasin peale alles olevad peedi viilakad. Pärast 5 tunnist seismist sain mõnusad roosakad munad. Sibula koortega keedetud munad jäid täpselt ootustele vastavalt. 
F-stop: f /7.1. Exposure time: 1/20 sec. ISO-speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3

F-stop: f /7.1. Exposure time: 1/30 sec. ISO-speed: ISO-200. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3

Esialgne plaan oli minna pärast munade värvimist Emajõe äärde paju oksi otsima, aga kahjuks nii palju aega enam ohverdada ei saanud. lõpetuseks võib õelda head koksimist.
F-stop: f /9. Exposure time: 1/30 sec. ISO-speed: ISO-125. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3