Friday, March 21, 2014

Uuel hooajal uue hooga ehk Täffi uue hooaja esimene kodutöö

Minu jaoks sügisel alguse saanud kuid juba mitmendat aastat toimuv Täffi foto- ja filmiringil on taas alanud uus hooaeg. Samuti on valminud ja esitletud ka esimesi kodutöid, mille teemaks oli kompositsioon. Kokku oli vaja teha viis pilti, kõik erineva kompositsiooniga. Kasutada tuli kolmandike reeglit, kuldlõiget, spiraali, reegleid eiravat ja enda välja mõeldud kompositsiooni. Pilte tehes mul polnud küll väga aimu kas ma olen kuldlõikest õigesti aru saanud või mitte. Seekord osutuski minu arusaam natuke valeks aga vähemalt nüüd olen targem ja vigadest õpitakse.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/160 sec. ISO speed: ISO-640. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3




Samal päeval sai ka tehtud teisi pilte. Kokku jalutasin vähemalt 10 kilomeetrit, et kõiki neid pilte teha. Siiski läksid need kilomeetrid vägagi kiiresti. Pildistasin ka pilte millalgi tulevikus blogi ruumi saava seeria jaoks. Loodan selle seeriaga alustada aprilli alguses. Nüüdseks on ka internetis vastav teema kaart olemas kust ma saan leida asukohad piltide tegemiseks.





Sunday, March 9, 2014

Külmataadi joonistused klaasil

Maakodus käies kannan küllaltki tihti kaasas oma fotokat. Seegi kord otsustasin kaasa võtta, sest Tartus sai ju Hiiumaale taritud ja ilma piltideta ei tahtnud ka väga tagasi tulla. Nii otsustasingi haarata kinni võimalusest pildistada klaasi. Kõlab küll väga imelikult, et miks peaks keegi klaasi pildistama, aga seekord oli selleks põhjus. Külmataat oli jätnud klaasile oma jälje ning mina haarasin võimalusest ja salvestasin kõik väikesele mälukaardikesele.
 F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3

 F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/160 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3

F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3