Sunday, February 1, 2015

Jalgrattaga Turu saarestikus

Suvest on küll palju aega möödas aga piltide kokku panemine võttis kuid rohkem aega kui nende pildistamine. Juuni lõpus otsustasin minna jalgrattaga Turu saarestiku avastama ning võtta aeg maha. Üldiselt proovin ikka iga aasta võtta aega iseendale, kus lihtsalt lähen vähemalt nädalaks kuskile matkama või reisima. Praeguseks hetkeks olen enda jaoks leidnud matkamiseks jalgratta.

1. päev
Kell 4 öösel ärgata pärast kahe ja poole tunnist und, sest liiga huvitav jalka oli, on ikka päris jube. Esimest korda tundsin, et ka Tallinnas on hea liigelda, sest sellisel kellaajal väga liikumist ei olnud. Sadamasse jõudes ootusärevus, mis juba kolmandat päeva, kasvas. Helsingis suutsin enda üllatuseks üsnagi edukalt ja kiirelt rongijaama jõuda. Rongijaamas hakkasid aga mured pihta. Tagumise ratta mutter, mille ma Tartus ära vahetasin, ei hoidnud ratast kinni. Keere oli maas. Kuna mul varu polti ka kaasas ei olnud, siis tuli oodata Turuni, kus otsisin päris pikalt rattapoodi. Õnneks leidsin rattapoe kust sain ka vajaliku mutri. Edasi liikusin Kaarinasse, pidevalt õiget teed otside, sest ega mul selle koha kohta väga head kaarti ei olnud. Kaarinas otsisin pikalt teed Pargasesse. Ainsaks vaatamisväärsuseks sai Kuusisto loodusrada kabelimäele ning piiskopilinnus. Loodusrajal sõin enda selle aasta esimesi mustikaid ja minu üllatuseks ei olnudki väga hapud. Nägin ka väikest oravat, kellest kahjuks ei saanud pilti teha. Ööbida tuli seekord metsa all, sest head rannikut kuhu ligi pääseks ei olnud. Palju oli väsitavat üles-alla sõitu.
F-stop: f/8. Exposure time: 1/200 sec. ISO speed: ISO-1600. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/8. Exposure time: 1/320 sec. ISO speed: ISO-800. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/8. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-800. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


Panoraam viiest pildist.

2. päev
Hommikul sõites nägin tee peal nastikut, kahjuks pilti ei saanud teha, sest suutis ennem minekut teha. Esimeseks suuremaks peatuseks oli Pargas. Üks väga tore ja ilus linn. Isegi võiks sellises elada. Pargases külastasin ühte kudumismaja, kus iga inimene saab vabalt tulla ja kududa võid muud selle laadset käsitööd teha. Järgnevalt külastasin koduloo muuseumit, mille kohta õhtul lugedes avastasin, et seal oli ka pilet millest ma ei teadnud midagi. Koha peal ma ka natuke imestasin, et kas piletit ei olegi, sest kiid tegi mulle väga põhjaliku ekskursiooni.  Samuti nautisin pargases vaadet kohalikule kaevandusele. Külastasin ka esimset kohvikut. Peagi liikusin edasi Lenholmeni ja Sattmarki matkaradadele. Sattmarki matkarajale võtsin jalgratta kaasa, mis oli suur viga, sest rada kulges kivisel maastikul üle puujuurte kus võis ratta isegi käe kõrval lükates ära lõhkuda. Tervet rada seetõttu ei läbinud. Õhtuks jõudsin Nauvo saarel asuvasse, ilmselt vanasse, suusahüppe baasi.
F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/200 sec. ISO speed: ISO-640. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/13. Exposure time: 1/200 sec. ISO speed: ISO-640. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-1250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


Panoraam seitsmest pildist.

3. päev
Päeva alustasin jalgsi matkaga. Esimeseks matkarajaks oli Parola matkarada, pikkusega 2,5 km ja kõrguste vahega 35 meetrit. Matkarada läks mõõda suusahüppe tornist mille otsa ma ka ronisin. Üsnagi mõnus oli seal alla vaadata. Maastik oli küllaltki vahelduv, kivine metsaalune madalate mändidega muutus kiirest laugeks põldude vaheliseks teeks. Tee peal nägin ka jänest. Teiseks matkarajaks oli Kasberget, pikkusega 4,4 km ja kõrguste vahega 49,3 meetrit. Rada viis saarestiku kõrgeimasse punkti, mille kõrgus on 64,3 meetrit, Vaade kõrgeimast tipust oli väga ilus. Edasi liikusin juba jalgrattaga. Esimeseks peatuseks oli mõned kilomeetrid edasi asuv klaasi disaini stuudio. Tõeliselt vägevaid asju oli klaasist tehtud, aga hind oli ka sama vägev. Klaasi stuudiost edasi liikusin Kirjaisse. Läbisin taas ühe matkaraja. Gloeti matkarada on 4 km pikk ja kõrguste vahe 30 meetrit. Matkarajal kõndides kuulsin ühel hetkel suurema looma liikumist. Jäin seisma ja nii jäi temagi. Vaatasin mõnekümne meetri kauguselt hirvega tõtt. Vaikselt liikudes proovisin jõuda parema pildistamis kohani. Sain tehtud ka mõned pildid, sest tegemist oli väga uudishimuliku loomaga. Rattaga edasi liikudes külastasin ka Lillandetis asuvat kivi disaini stuudiot. Kividest oli tehtud mitmeid huvitavaid asju, alustades veinipudeli hoidjatest ja lõpetades küünlaalusega. Kell tiksus armutult edasi ja sõitsin Nagusse. Nagus käisin sadamas saunas. See oli parim asi mida sel hetkel tahta võis. Pärast sauna hakkas vihma sadama ning sadas terve ülejäänud sõidu. Pärnäsi sadamas tellisin ära oma kohustusliku burgeri mis oli päris hea ning koht istumiseks oli ka mõnus. Pärast väikest praami sõitu liikusin Korpposse. Ööbimiseks sõitsin kohaliku randa kus sain magada riiete vahetus ruumis millel oli katus. Kohale jõudes olin üsnagi märg.
F-stop: f/10. Exposure time: 1/125 sec. ISO speed: ISO-320. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/160 sec. ISO speed: ISO-1600. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/5000 sec. ISO speed: ISO-1600. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/2000 sec. ISO speed: ISO-1600. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.

F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/640 sec. ISO speed: ISO-1600. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/10. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-500. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/10. Exposure time: 1/800 sec. ISO speed: ISO-500. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/11. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/11. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/11. Exposure time: 1/800 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/7.1. Exposure time: 1/320 sec. ISO speed: ISO-500. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/5.6. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-640. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


Panoraam kolmest pildist.

4. päev
Hommikuks oli taevas taas selge ja päike pistis. Liikusin Rumarisse, kus oli majaka moodi ilmavaatlustorn. Ümber torni kulges ka lühike matkarada mille läbisin. Matkarada kulges peamiselt mööda kivist, madalate mändidega, maastiku.  Edasi liikusin Korpoströmi. Korpoström on saarestiku keskuseks ning soovitan seal kindlasti peatuda paadiga reisijatel. Sadamas oli saarestiku infokeskus, mida ilutsesid erinevad näitused. Sadamas viibisin mitmeid tunde ning nautisin ilusat ilma ja vaadet. Aeg oli liikuda Galtbysse, et sõita Houtskäri saarele. Pärast pikemat sõitu praamiga, liikusin Jervisesse. Jervises on vaatetorn, millelt avaneb vaade ümber asuvatele saartele. Näsbysse jõudes liikusin viitade järgi paadimuuseumi juurde mis oli kahjuks just kinni pandud. Siiski oli omanik veel seal ja näitas paati mida hetkel ehitatakse. Tegemist oligi paatide muuseumiga, kus ehitatakse vanade paatide järgi uusi ning müüakse need maha, et muuseumi jaoks raha saada. Kohalikus rannas otsustasin minna ujuma. Vesi oli ikka jube külm aga muud ei jäänud üle, pesta oli vaja. Otsustasin ka samasse randa ööbima jääda. Kui telk oli püsti ja pestud riided nööri peal kuivamas, siis tuldi minu juurde ja öeldi, et siin ei ole lubatud telkida. Ega mul midagi muud üle ei jäänudki. kui asjad kokku panna ja uus ööbimiskoht otsida. Õnneks leidsin hea metsaaluse paiga natuke linnast väljas. Jalgades oli tunda väsimust ning iga tõus tuli sel päeval sõita mõistuse, mitte jõuga.
F-stop: f/8. Exposure time: 1/1250 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Exposure bias: -0.7. Max aperture: 3.

F-stop: f/11. Exposure time: 1/160 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3
.
F-stop: f/8. Exposure time: 1/1250 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/14. Exposure time: 1/320 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/1250 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/1000 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/7.1. Exposure time: 1/640 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/13. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


Panoraam viiest pildist.


Panoraam kaheteistkümnest pildist.


Kokku pandud kahest horisontaalsest pildist.


Panoraam viiest pildist.

5.päev
Hommikul olid eelnevalt õhtul kuivama pandud riided veel märjad. Sidusin mõningad neist jalgratta külge kuivama ja sõitsin tagasi linna. Kujutan ette, et teistele inimestele tundus see üsnagi naljakas kui sõites riided ratta küljes lehvisid. Parajasti oli just kohaliku turu lahti oleku aeg. Käisin natuke ringi ning tutvusin turul pakutavaga. Külastasin taaskord muuseumi, mida soovisin ka eile külastada. Muuseumis oli eraldi maja paatide ja erinevate tarvikute jaoks ning maja paadimootorite jaoks. Paadimajas oli mõnus tõrva lõhn mis mulInle alati on meeldinud. Soovitan väga Näsbys asuvat paatide muuseumi külastada. Sama muuseumi juurde kuulusid ka natuke eemal oleva koduloo muuseumi majad. Natuke oli kahju, et ei saanud Näsbys kauem olla. Samal päeval toimus seal purjeregati start. ida mina ei näinud, sest pidin praami peale kiirustama. Mossala sadamas ringi vaadates mõtlesin küll, et palju sealses kämpingus üks öö võib maksta. Kahjuks ei oska hinda siiani öelda aga koht oli vägev. Pärast tunni aegset praamiga sõitu (ainus tasuline praam minu teekonnal) liikusin järgmisesse sadamasse, kuhu jõudsin arvatust kiiremini, sest aega jäi isegi kohviku külastamiseks. Leonsaarile jõudes mõtlesin, et võiks esimest korda jääda ööseks kämpingusse. Sihtkohaks valisin Mussalo. Kohale jõudes sain teada, et telkimine maksab 18 eurot öö. See oli minu jaoks liiga kallis ja liikusin edasi. Otsustasin minna Hakkenpäässe kus pidin järgmine päev praamile minema. Ühest mäest alla sõites jooksis jänes minust kahe meetri kaugusel paralleelselt minuga. Üsnagi omamoodi kogemus. Hakkenpäässe jõudes sõitsin kõigepealt sadamasse, et vaadata mis kell praam läheb, sest praam käib küllalti harva. Mõnel päeval sõidab kaks korda ja mõnel üks kord. Uurisin natuke ümbrust ja leidsin hea koha telkimiseks. Igaks juhuks küsisin kohalikust pubist kas ikka tohib seal telkida. Vastuseks sain, et ega keegi ei keela ka. Huvist kohaliku pubi elu näha, otsustasin osta 8 eurost maksva sissepääsu pileti. Õnneks sai jalgpalli vaadata ja muusikat mängis kohalikele tuttav ja jutu järgi ka küllaltki populaarne laulja. Õhtu jooksul sain ka soome keele praktikat kahe kohalikuga rääkides. Enamus ajast muidugi kuulasin, sest ei oskand piisavalt hästi soome keelt, et vastata. Tore õhtu oli.
F-stop: f/9. Exposure time: 1/125 sec. ISO speed: ISO-200. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/7.1. Exposure time: 1/800 sec. ISO speed: ISO-400. Focal lenght: 100 mm. Exposure bias +0.3. Max aperture: 3.


F-stop: f/7.1. Exposure time: 1/200 sec. ISO speed: ISO-400. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/1000 sec. ISO speed: ISO-400. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/1250 sec. ISO speed: ISO-400. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/2000 sec. ISO speed: ISO-400. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/8. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.

Panoraam viiest pildist. 


Kokku pandud kolmest horisontaalsest pildist

6.päev
Hommikul nautisin kohalike rannamõnusid ja puhkasin natuke jalgu. Praam läks alles 15.45. Soovisin osta natuke maasikaid aga kahjuks oli kõik otsas ning seega pidin ootama millal leian järgmise koha kust osta. Peagi oligi käes aeg kui liikusin praamile ja sõitsin Velkua sadamasse, et alustada oma teekonda Merimasku lähedal asuvasse randa. Tee pealt sain ka oma soovitud maasikad. Randa jõudmiseks seiklesin küllaltki palju, sest ei leidnud üles õiget teed, mida mõõda sinna saaks. Õnneks aitas mind kohalik maasikamüüa, kes juhendas mulle küllaltki täpselt millist teed mõõda minna. Jõudsin küllaltki kiiresti kohale. Rannas olid isegi kaks lauda pinkidega ja katusealune grill. Kokku sõitsin ikkagi üsnagi vähe, lootuses, et see aitab lihastel taastuda.
F-stop: f/11. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-320. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/11. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-320. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.
F-stop: f/11. Exposure time: 1/800 sec. ISO speed: ISO-320. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/8. Exposure time: 1/500 sec. ISO speed: ISO-400. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/11. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-320. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.

7.päev
Hommikul alustasin rahulikult sõitu Rymättylä suunas. Kohapeal tegin väikese jalutuskäigu ja läksin randa puhkama. Päeva eesmärgiks oli ära käia Hankas. Pärast enam kui tunnist lebotamist rannas, otsustasin veel poest läbi hüpata ja väikese jahutava ning energiat andva jäätise osta. Seoses küllaltki soojade päevadega läks jäätist ikka päris palju alla.  Hankasse sõit oli küllaltki väsitav, sest tuul oli vastu. Aga kurta ei saanud, sest tuul on saartele omane nähtus.Poolteist kilomeetrit enne Hankat oli metsa sees vaatetorn mida ka külastasin. Torni otsast tagasi ratta juurde jõudes ja lõunaks valmistudes, kohtasin ühte ornitoloogi, kellega oli üsnagi huvitav rääkida. Hetkel vaatleb ta linde oma doktoritöö jaoks. Ta rääkis, et kilomentraasilt on ta seoses lindude vaatlusega kõndinud mitu korda ümber maakera. Tundus vägagi tark inimene ka olevat. Kui lõuna sai söödud, siis ega muud üle ei jäänudki kui liikuda Hanka sadamasse. Peab tõdema, et küllaltki igav sadam oli ning pikka peatust ei teinudki, vaid alustasin tagasisõitu. Nüüd oli õnneks tuul tagant ja sõi oli koheselt palju kergem. Taaskord veetsin natuke aega Rymättylä rannas. Õhtuks liikusin taaskord samasse randa kus ka eelneva öö veetsin.
F-stop: f/14. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-400. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/7.1. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.

8.päev
Päev möödus peamiselt Naantalis. Hommikul ärgates leidsin oma telgi kõrvalt üllatuse. paberi peale oli eesti keeles edu soovitud . Isegi eesnimed olid alla kirjutatud. See tegi hommikul kohe meele heaks ning naeratus näol alustasin liikumist Naantalisse. Ratta jätsin mere äärde ja suundusin jala linna avastama. Külastasin ka kahte muuseumit, millest üks oli kohaliku ajaloo muuseum ja teine käsitöömuuseum. Naanatli on aga eriline selle poolest, et seal elavad muumid. Kahjuks ma küll muumimaad ei külastanud aga see eest käisin ametlikus muumi poes. Kui mõni aeg oli juba kõnnitud, otsustasin jalgu puhata ja istuda. Peagi tuli minu juurde üks tüdruk, kes soovis teada, kas buss Turgu läheb siit. Kahjuks ma talle vastata ei oskanud, aga vastuse sai ta lähedal seisvalt mehelt. Rääkisime veel natuke juttu enne kui tema buss läks. Pärit oli ta Venemaalt aga õpib Soomes. Saabus just minu ühelt ihaldatavalt reisilt Põhja-Soomest Põhja-Norrasse. Kui ta lahkus, hakkasin minagi end taas liigutama. Kõndisin veel natuke aega mere ääres ja liikusin tagasi ratta juurde. Lebotasin päris pikalt soojadel kividel, mõtted juba homsel päeval. Minule omaselt ühe koha peal ma kaua seista ei suuda ja nii liikusingi linna vee järgi ja parki päikese varju. Õhtul tekkis veel isu kohvi järele. Linnas istudes ja kohvi juues istus minu kõrvale üks mees, kes hakkas enda kurba saatust mulle kurtma. Rääkis oma eesti sõprades, minult pidevalt küsides ka ma tunnen neid. Iga kord kui ma vastasin ei, tegi ta imestunud näo. Kui kohvi joodud liikusin tagasi ratta juurde. Enne magama minekut tegin veel mere ääres pilte ja nautisin õhtust päikest ja küllaltki sooja vett.
F-stop: f/9. Exposure time: 1/800 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/250 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/125 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/7.1. Exposure time: 1/640 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/13. Exposure time: 1/320 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/5. Exposure time: 1/100 sec. ISO speed: ISO-2500. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/4. Exposure time: 1/160 sec. ISO speed: ISO-2000. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/6.3. Exposure time: 1/1250 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/1000 sec. ISO speed: ISO-250. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/8. Exposure time: 1/640 sec. ISO speed: ISO-1000. Focal lenght: 100 mm. Exposure bias: -0.7. Max aperture: 3.


F-stop: f/13. Exposure time: 1/1600 sec. ISO speed: ISO-400. Focal lenght: 100 mm. Exposure bias -1.7. Max aperture: 3.


Panoraam viiest pildist


Pamoraam kolmest pildist

9. päev
Hommikul liikusin Turu linna, et tutvuda ka sealsete muuseumite ja eluga. Võtsin ka umbes aega kaua ma Naantalist rongijaama sõidan, et oskaks järgmise päeva hommikul enam vähem arvestada mis kell liikuma peab hakkama. Esimeseks vaatamisväärsuseks vallisin Turu lossi. Teel sinna avastasin, et lähedal asuvas sadamas on parasjagu sõjaväelaevad millega sai ka tutvuda. Lõpuks jõudsin ka Turu lossiga tutvuma. Väga lahe koht kus käia ning üliõpilased saavad  5 euroga sisse. Aega kulus lausa nii palju, et teistesse muuseumitesse ei jõudnudki. Lossis sain kohe soome keelse giidiga muuseumi tuurile. Enamus muuseumiga tuli aga iseseisvalt tutvuda. Hiljem kõndisin veel linna peal ja liikusin õhtuks tagasi Naantalisse.
F-stop: f/8. Exposure time: 1/400 sec. ISO speed: ISO-320. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.

F-stop: f/8. Exposure time: 1/800 sec. ISO speed: ISO-320. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/4.5. Exposure time: 1/80 sec. ISO speed: ISO-3200. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/640 sec. ISO speed: ISO-640. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/9. Exposure time: 1/1000 sec. ISO speed: ISO-640. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/7.1. Exposure time: 1/160 sec. ISO speed: ISO-640. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


F-stop: f/7.1. Exposure time: 1/800 sec. ISO speed: ISO-640. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3.


Kokku pandud neljast vertikaalsest pildist.


Panoraam seitsmest pildist.

10. päev
Oligi käes viimane päev. Liikusin hommikul Turgu ning seal rongiga Helsingisse. Helsingis sain kokku Mimmiga ning päev mõõdus jälle mõnusalt. Õhtul liikusin laevale ning tagasi Anti juurde.