Wednesday, February 15, 2012

Jäljed müstilisel Emajõel

Juba pikemat aega on olnud ilus päiksepaisteline ilm ja soov väljas matkamas käia ja pilte teha on viinud mõtted õppimisest täielikult eemale. Ausalt õeldes ei kujutagi ette esimesi sooje kevadilmu. Tegemist siis seekord pühapäevase päevaga, päike paistab ja õues on -16 kraadi, mis tundub juba päris soe peale nädala ajalist üle -20 kraadi kannatamist, mis tegelt isegi mõnes mõttes meeldis. Väsimus ühikas istumisest, tundub praegusel hetkel kõige suurem väsimus üldse. Soov välja minna oli suur ja otsustasin teha mõne tunnise jalutuskäigu mõõda Emajõge. Jalutuskäigust kujunes välja erinevate jälgede otsimine Emajõge katvalt jäält ja lumelt. Samuti jäi meelde kaldale püstitatud müstilist tunnet tekitavad kujud mis kohati sarnanesid pärismaalaste püstitatud kujudele Lõuna-Ameerikas. Jõe peal oli rahvast üllatuslikult palju, sisse oli aetud suusarada, mis oli üsnagi populaarne. Rohkem jäi mulle silma üksikud suusajäljed, mis tundusid kohe kuidagi teistmoodi. Matk  jäi küll planeeritust mõne tunni võrra lühemaks seoses pilvede ilmumisega taevasse.

F-stop: f/14. Exposure time: 1/200. ISO speed: ISO-100. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3
F-stop: f/16. Exposure time: 1/320. ISO speed: ISO-200. Focal lenght: 18 mm. Max aperture: 3.625

Kui enamasti on kelgust tekitatud jäljed sirged, siis üks jälg tekitas küll mõtteainet, mis moodi see on tehtud. Millegi pärast tekitas see jälg minus tahtmist sõita Emajõe peal soomekelguga. Ei tea küll miks aga lihtsalt mõni asi tekitab sellise imeliku ja erilise tunde.

F-stop: f/13. Exposure time: 1/250. ISO speed: ISO-100. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3

Mitmes kohas võis näha ka erinevate loomade jälgi mis tekitas mõtte minna mõnel päikeselisel nädalavahetuse hommikul kaldale varitsema, äkki saab mõne hea pildi ka loomadest kes kõiki neid jälgi teevad. Siinkohal jäi kummitama selline lause: jäljed kõik on risti rästi, kõik mis teeme teeme hästi.
F-stop: f/14. Exposure time: 1/250. ISO speed: ISO-100. Focal lenght: 100 mm. Max aperture: 3

Mõõda kallasrada tagasi kõndides jäi tee peale mitmeid erinevaid ja huvitavaid kujusid. Ühest kujust oli järele jäänud vaid osa välisest kestast, aga hoolimata tuulest ja tulest siiski püsib.
F-stop: f/8. Exposure time: 1/200. ISO speed: ISO-100. Focal lenght 100 mm. Max aperture: 3

Väga meeldisid mulle kaks kuju mis kujutasid arvatavasti inimesi või vaime. Esimesel pildil on just lumi tekitanud huvitava vuntsi ja habeme.

F-stop: f/8. Exposure time: 1/200. ISO speed: ISO-100. Focal lenght 100 mm. Max aperture: 3
F-stop: f/8. Exposure time: 1/100. ISO speed: ISO-100. Focal lenght 100 mm. Max aperture: 3

Kahjuks ei saanud ma ühest kujust hästi aru ja jäigi selgusetuks, mida see kujutada võiks

F-stop: f/10. Exposure time: 1/400. ISO speed: ISO-320. Focal lenght 100 mm. Max aperture: 3

Seoses geodeesia õppimisega pidin tegema kohustusliku pildi punktist mille järgi me saame määrata kõikide piltidel esitatud kujude asukoha.
F-stop: f/8. Exposure time: 1/500. ISO speed: ISO-320. Focal lenght 100 mm. Max aperture: 3

No comments:

Post a Comment