Wednesday, March 27, 2013

Minu esimesed jäädvustatud virmalised

17. märtsi hommikul jõudis juba minuni informatsioon, et õhtul võib minna põnevaks. Võistlustelt tagasi jõudnuna sõin kõhu täis ja kiirustasin välja, sest lubatud KP indeks oli 8 lähedal. Seltsi pakkus mulle Piia, kes polnud veel varem virmalisi näinud. Ise olin aga Hiiumaal nii mitmeidki kordi näinud. Välja minek sai õigustatud, sest etendus oli vapustav.
Juba pikemat aega olin jälginud Facebookis Eestimaa virmaliste lehekülge ning lugenud erinevaid kommentaare. Olles ise Hiiumaalt pärit ja nähes pidevalt Hiiumaal tehtud viimaste kuude pilte tekkis Tartus olles tunne, et ei jää muud üle kui tuleb ikkagi Hiiumaale sõita ja ka ise asi üle kaeda. 17. märts oli see kuupäev kui enam polnud kahtlustki, et Tartus näeb virmalisi. Virmaliste korralikuks nägemiseks kõndisin Tartust nelja kilomeetri kaugusele, et linna kuma ei oleks liiga tugev, kuigi nii mitmelgi pildil on kuma üsnagi tugev. juba umbes kahe kilomeetri kaugusel linnast panin paremal asuvas taevas tähele rohekat kuma. Alguses olin küll kahtleval meelel aga mida kaugemale linnast seda tugevamaks roheline kuma läks kuni sain aru, et tõesti on tegemist virmalistega. Peatuspaigaks valisime tee ääres asuva bussipeatuse, kus sai istudes vaadet nautida. Kuigi istumine just kõige soovitatavam ei olnud, sest õues oli ligikaudu 20 külmakraadi. Kokku vaatlesime virmalisi koos jalutuskäiguga üle nelja tunni.
Üle mitme aasta virmaliste mänglemist nähes suutis see mind taas lummata ja tekitada üsnagi veidra küsimusi täis tunde. See on tunne mis paneb mind veelgi seda tekitavate asjade vastu huvi tundma. See on üks parimaid tundeid üldse ja virmalised on üsnagi müstiline nähtus nii minu kui ka ilmselt paljude teistegi inimeste jaoks. Kahjuks ei oska öelda mis Piia virmalisi nähes täpsemalt tundis, see nähtus oli ikkagi temale uus ja ega ju teiste inimeste sisse ei näe, aga näost ja olemisest oli märgata, et ta oli vaatega väga rahul ja tänulik mulle, et ta kaasa kutsusin. Loodan, et ta on järgnevatelgi kordadel nõus kaasa tulema, sest seltsis on ikka lõbusam ja huvitavam kuigi nii  mõnigi kord meeldib mulle üksi asju vaadata ja nautida ning selle üle mõelda. Tekitab kohe rahu iseendas. 
Prauguseks aga head piltide nautimist ja jääme ootama uusi virmalisi, et saaksin ka parandada mõned vead mis hilisemal piltide vaatamisel avastasin.
 F-stop: f/4. Exposure time: 30 sec. ISO speed: ISO-500. Focal lenght: 28 mm. Max aperture: 4

F-stop: f/4. Exposure time: 30 sec. ISO speed: ISO-500. Focal lenght: 18 mm. Max aperture: 3.625

 F-stop: f/3.5. Exposure time: 30 sec. ISO speed: ISO-500. Focal lenght: 18 mm. Max aperture: 3.625



F-stop: f/4. Exposure time: 30 sec. ISO speed: ISO-500. Focal lenght: 28 mm. Max aperture: 4

No comments:

Post a Comment